Pentu meiltä?

Pyrin kasvattamaan terveitä, hyväluonteisia ja harrastuksiin sopivia aktiivisia perhekoiria. Molemmissa roduissa kasvatan ns. sekalinjaisia harrastuskoiria. Ideaali koirani on sellainen, joka on arjessa helppo ja mutkaton. Kuitenkin koirassa tulee olla potkua myös monipuoliseen harrastamiseen eli helppouden haluaisin tulevan nimenomaan tasapainoisesta luonteesta ja hyvästä hermorakenteesta en rauhallisesta/laiskasta luonteesta. Tähän pyrin kasvatustyössäni.

Hermorakenne tulisi olla kunnossa ja eikä koira saisi olla aggressiivinen ihmisille tai eläimille vaan sen tulisi olla kaikin puolin sosiaalinen. Terveys on minulle tärkeässä roolissa, jonka takia haluan, että jalostukseen käytettävät koirat olisivat kattavasti terveystutkittu, sekä tulevat jälkeläiset kuvattaisiin ja terveystutkittaisiin uusissa kodeissa kattavasti. Tämän vuoksi pentujen uusien kotien tulee sitoutua terveystutkimaan kasvattini, kuten harrastuskoirien kohdalla onkin normaalia tehdä.

Etsin aktiivisia koteja, jotka haluavat koiran perheenjäseneksi ja panostavat koiran liikuttamiseen, aktivointiin ja hyvinvointiin sekä haluavat olla yhteistyössä kanssani myös tulevaisuudessa. Molemmat rodut ovat aktiivisia työkoiria, jonka vuoksi pennuille etsitään ensisijaisesti aktiivisesti koiraharrastuslajeja harrastavia perheitä. Pelkkä lenkkeily ja temppujen tekeminen ei riitä harrastukseksi.

Minulle on myös tärkeää, että tulevat pennun omistajat ymmärtävät sen, että sekä bordercollie, että australianpaimenkoira eivät ole rotuina kaikista helpoimmasta päästa ja ettei pennusta välttämättä tulekaan luonteeltaan tai terveydeltään sellainen, kun on toivottu/odotettu. Jokainen koira on yksilö ja hyvin mietityistä jalostusvalinnoista huolimatta pennut voivat olla luonteeltaan tai terveydeltään, jotain mitä ei osattu odottaa vaikka pyrinkin näihin asioihin kiinnittämään erityistä huomiota jalostusvalinnoissa. Tällaisten tilanteiden varalta pentujen uusien kotien tulee sitoutua koiran hoitoon. Sairaan koiran hoitaminen voi olla kallista ja vaivalloista sekä käytösongelmien ilmetessä niiden työstäminen vie rahaa ja paljon aikaa. Olen myös mielelläni tukena tällaisissa tilanteissa ja haluan kuulla niin hyviä kuin huonompiakin kuulumisia kasvateistani.

Pennut myydään vain harrastaviin ja kisaamisesta kiinnostuneisiin koteihin perheenjäseniksi.  Pennut myydään aina lemmikkeinä. En voi taata, että pennusta tulee varmasti terveyden, luonteen tai käyttöominaisuuksien puolesta harrastus tai jalostuskoiria. Pennun ostajat sitoutuvat viemään pennun vähintään rodun PEVISAn mukaisiin terveystutkimuksiin 1-2,5v ikäisinä. Tieto koiran terveydestä on erittäin tärkeää harrastusten kannalta sekä kasvattajalle tärkeää tietoa tulevia jalostusvalintoja varten ja toki myös yleisesti rodulle.

Pennut kasvavat meillä sisällä ja tottuvat normaaleihin arjen ääniin. Pentujen sosialistaminen aloitetaan ja siihen panostetaan jo ennen luovutusikää. Pentuja aletaan totuttamaan autoiluun, erilaisiin alustoihin, ääniin ja hoitotoimenpiteisiin. Pennut pääsevät tutustumaan moniin ihmisiin, turvallisiin aikuisiin koiriin ja heille pyritään luomaan parhaat mahdolliset eväät elämän alkutaipaleelle.

Pennut myydään rekisteröityinä, matolääkittyinä, sirutettuina, silmäpeilattuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Mukaan tulee pentupaketti, joka sisältää mm. tuttua ruokaa.


Mikäli pennut kiinnostaa, voit laittaa esittelytekstiä sähköpostilla, jossa kerrot tarjoamastanne kodista, aikaisemmasta koira ja koiraharrastustaustasta sekä siitä, millaista koiraa olette etsimässä. Sähköpostiosoite kennel.elixirvitae @gmail.com (yhteen).

Australianpaimenkoira pentue suunnitteilla yhdistelmään Nada x Nestori keväälle-kesälle 2023