Mokka

JANGEE AFICAL FAMILY GELUZEE

Bordercollie narttu

Väri: Redmerle valkoisin merkein

Syntymä aika: 22.3.2022

Omistaja: Linda Siekkinen

Haltija: Heidi Saarela

Silmäpeilattu terveeksi 5/2022

BAER +/+ eli kuulotestattu molemmin puolin kuulevaksi 5/2022

Mokka jalostustietokannassa:  https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI47285/22&R=297

Mokan MyDogDNA https://www.wisdompanel.com/app/s/1qr3zc7

Mokka

Kävin hakemassa Mokan Tsekistä Family Geluzee kennelistä. Mokan emä toimii terapiakoirana sekä harrastaa aktiivisesti monia lajeja ja paimentaa taitavasti niin lampaita kuin ankkojakin. Mokan isä on myös aktiivinen harrastuskoira ja harrastaa mm. agilityä, koiratanssia ja tokoa. Näin paljon videoita Mokan vanhemmista ja tykkäsin todella paljon näkemästäni, tämän vuoksi uskallettiin lähteä pentua ulkomailta.


Kävin hakemassa Mokan Tsekistä ja ihastuin Mokkaan totaalisesti heti ensimmäisien päivien aikana. Mokka oli todella ahne ja aktiivinen pentu, joka ei pelännyt mitään edes ruuhkaisessa Prahan keskustassa ❤️ Lentokoneessa, bussissa, metrossa ja raitiovaunussa Mokka matkusti myös rauhassa nukkuen. Olisi tehnyt hirmuisesti mieli pitää Mokka itsellä, mutta häntä odotti jo Suomessa ihana perhe ja aktiivinen elämä. 

Mokka on siis sijoituskoira ja asuu Heidin perheessä Oulussa. 

Nyt puolen vuoden iässä Mokka on edelleen ihan huippu hieno pentu. Pääkopaltaan se on varmaan paras bordercollie jota olen koskana tavannut.  Siinä riittää tekemisen tarmoa harrastuksissa, mutta osaa tosi hyvin luonnostaan myös rauhottua jos mitään ei tapahdu. Mokka on bordercollieksi suhteellisen kova, se ei hätkähdä oikein mistään ja kestää hyvin kurjiakin rilanteita, rikö ne jää vaivaamaan mieltä kuten monesti herkemmillä koirilla. Hän on luonteeltaan juuri eikä melkeen omaan käteeni sopiva koira!  Ulkomailta pentua haettaessa on aina vaikea tietää varmaksi mitä sieltä tulee, mutta meillä oli tuuria matkassa ja saatiin ihan timantti. Toivon kovasti, että Mokka on myös terveyden puolesta sopiva jalostuskoiraksi ja saisin siitä myös itselle kotiin kasvamaan seuraavan harrastuskoiran ❤️

Mokan kanssa on aloitettu tottelevaisuuslajien ja agilityn alkeita, tehty muutaman kerran PK-metsäjälkeä sekä paimennettu. Mokka toimii hyvin harrastuksissa ja palkkaantuu hyvin sekä namilla, lelulla että sosiaalisella palkalla.


Heidi kertoo Mokasta:

Mokkapala, Mokka, Mokkis 🤎 Rennon letkeä tekijä! Osaa ottaa tosi rennosti, mutta rakastaa kaikenlaista aktiviteettia. Keksii sitä myös itse tarpeen tullen, ja onkin nyt pentuaikana mm. kasveja pöllyyttänyt yksin olojen aikana.

 Hermorakenne ja asenne ovat kohdillaan, ei turhia stressaa. Kova pussailemaan ja nukkuu kainalossa. Kuvaussessioista Mokka ei tykkää, kivempaa olisi juoksennella koirakavereiden kanssa. Isona Mokasta tulee pieni, pippurinen ja makea 😉