Bree

                                                                                   BH PAIM-T FI RTVA RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 EMPATHICA'S SWEETHEART

Tietoja:

s. 4.6.2020

väri: redmerle valkoisin ja tan -merkein, töpöhäntä

lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
selkä: terve LTV0, VA0
polvet: 0/0

sydän: terve, ei sivuääntä

Olat: terve/terve

Säkä: 50cm

MyDogDNA testattu: MDR1 & prcd-PRA kantaja, muiden osalta terve, ei kantaja.

Sijoituskoira Empathica's kennelistä


Harrastukset:

Toko: ALO1, AVO1, VOI1

Rallytoko: FI RTVA Suomen Rallytokovalio RTK1, RTK2, RTK3, RTK4 (MES100, MES99 & MES98)

PK-lajit: BH

Koirahiihto: Rotumestaruus 2, 2023

Paimennus: PAIM-T Erinomainen

Näyttelyt: AVO ERI AVK4

Bree koiranetissä:  https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI37244%2F20&R=342

Breen MyDogDNA: https://www.wisdompanel.com/app/s/8v0fb3d

Minun ei alunperin pitänyt ottaa itselleni pentua Nadan ensimmäisestä pentueesta, mutta Bree teki jo pentuna niin suuren vaikutuksen, että se oli pakko saada. Tykkään todella paljon Nadasta ja sen luonteesta, sekä astutusreissulla ihastuin täysin Breen isään Arekseen. Pentujen kanssa tuli vietettyä paljon aikaa ja Bree oli niin omaan käteen sopivan tuntuinen pentu, että se muutti meille sijoitukseen Aijalta.

Bree on edelleen hyvin omaan käteen sopiva, sopivin kaikista koirista mitä minulla on koskaan ollut. Bree toimii kuin ajatus, se on arjessa helppo ja rauhallinen, mutta treeneissä siitä löytyy tekemisen meininkiä. Bree tekee treenit aina täysillä, muttei tee mitään turhaa extraa vaan juuri niin, kuin sitä pyytää tekemään. Ei siis sähellä eikä kuppi mene nuri treenatessa. Bree onkin hyvin helppo ja nopea oppimaan, mutta ohjaajana saa olla tarkkana, että opettaa asiat heti kerralla oikein. Bree ei ota häiriötä ympäristöstä, sille on ihan sama mitä ympärillä tapahtuu tai missä tehdään töitä. Se tekee työt aina täysillä. Tämän ansiosta ollaankin päästy Breen kanssa aika paljon kisaamaan jo näiden ensimmäisen 2v aikana. Ainoa työntekoon vaikuttava seikka on ollut kuumuus, Breellä ei ole kovin hyvä lämmönsietokyky, jonka vuoksi kovalla helteellä vältellään kunnon treenejä ja kokeita. 

Bree on avoin ja sosiaalinen. Se rakastaa omia ihmisiä sekä mielellään tulee pussialemana ja hakemaan huomiota myös vierailta ihmisiltä. Koirien suhteen Bree ei ole mikään yltiö soisaalinen, mutta omassa laumassa on mutkaton ja sopuisa. Bree tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta ei tykkää riehakkaista koirista ja arvostaa omaa tilaa. Bree leikkii silloin kun itse haluaa, mutta yleensä on aika väliinpitämätön vieraita koiria kohtaan. Kimppalenkeillä selkään hyppiville uroksille tai liian innokkaille koirille, jotka eivät anna ollenkaan tilaa, Bree näyttelee hampaita ja jos siitä huolimatta ei toinen ymmärrä antaa tilaa niin saattaa jurista. Ei kuitenkaan pure ja yleensä viimeistään tässä vaiheessa itsekin ohjeistan toista koiraa antamaan Breelle rauhaa.  Omassa laumassa tykkää enemmän leikkiä ja painia mutta leikkii kyllä myös vieraiden koirien kanssa niin halutessaan.  Yleisesti Breetä ei hirveästi kiinnosta vieraat koirat, mutta oman lauman koirista tykkää kovasti. Väliinpitämättömyys muita kohtaan on ollut tosi kiva ominaisuus harrastuksissa, kun ei ota koirahäiriötä.

Bree on todella ahne, jonka vuoksi palkkautuu hyvin herkulla. Sillä on suuri taistelutahto, joten käytetään paljon myös lelupalkkaa harrastuksissa. Breelle riittää myös hyvin sosiaalinen palkka, eikä kisoissa palkkaamattomuus ole koskaan ollut ongelma.

Bree toimii muiden harrastusten lisäksi hyvin lampailla. Paimennustaipumustestistä sai tulokseksi PAIM-T ERI, erinomainen näillä saatesanoilla:  "Erittäin kiinnostunut. Hieman ohjaajassa kiinni. Sisällä (aitauksessa) hakee upeaa tasapainoa ja etäisyyttä. Käyttää aivojaan :)" Lisäksi suhde ohjaajaan osiossa lisämaininta: Hieno! ❤️

Hieman ohjaajassa kiinni näkyi siinä, että Bree testissä pariin otteeseen meinasi tulla luokseni kysymään tekeekö oikein, kun on tottunut että niin arjessa kun harrastuksissa ohjeistan sitä ja nyt olin vain neutraalina.  myös "käyttää aivojaan" kuvaa hyvin Breetä, se ajattelee paljon mitä tekee ja miettii asioita, eikä vain räiski menemään jotakin sinnepäin. Tämä on ominaisuus jota todella arvostan Breessä ❤️