Nada

VKM-20 RTK1 RTK2 BH HAZELMOOR EMPRESS EMPATHICA

Tietoja:

Australianpaimenkoira narttu

Syntymäaika: 25.4.2016

Väri: bluemerle valkoisin ja tan merkein

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Selkä: terve, LTV0, VA0

Silmät terveet (12/21)

DNA testit: DM, MDR1, prcd-PRA terve

Säkä: 55cm

Luonnetesti: 157p


Harrastukset:

Agility: Kilpailee 2 luokassa. 2 x LUVA


Koirahiihto: Suomenmestaruuskulta 2020

Canicross: Suomenmestaruuskulta 2017

Toko: 2x ALO1

Rallytoko: RTK1, RTK2

PK-lajit: BH

Koiratanssi: 1x KUMA

Näyttelyt: AVO EH

Nada koiranetissä:  https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI29868/16&R=342

Nada on todella kiva luonteinen ja arjessa helppo 6v narttu, jolla on kahdet pennut. Ensimmäiset (Empathica´s kenneliin 2020) ja toinen omaan kenneliin (Elixir Vitae 2022). Itselläni on yksi Nadan ekoista pennuista (Empathica´s Sweetheart) Bree , joka on hyvin lupaava harrastuskoira ja ihan mahtava koira kokonaisuudessaan. Nyt 2v iässä kisaa tokossa ja rallytokossa korkeimmassa luokassa, Breellä on hyväksytty BH koe, näyttelyistä Erinomainen ja Paimennustaipumuskokeesta erinomainen.

Tykkään myös kovasti muistakin Nadan pennuista ja olen todella tyytyväinen Nadan Amor-pentueeseen ❤️ Kaikilla on todella kiva, sosiaalinen ja rohkea luonne sekä harrastuksiin löytyy potkua. 
 
Nada on harrastanut monipuolisesti eri lajeja, mutta päälajeina sillä on vetolajit sekä agility. Koirahiihdosta Nadalta löytyy Suomenmestaruus kultaa vuodelta 2020 ja canicrossista Suomenmestaruuskultaa 2017. Agilityssä Nada kisaa 2 luokassa (2 LUVAA), rallytokossa on kisaoikeus voittajaluokkaan, tokossa on 2x ALO, BH koe suoritettu sekä koiratanssissa on pari kisastarttia ja yksi KM, sekä lisäksi Nadan kanssa harrastellaan metsäjälkeä ja muutaman kerran on käynyt lampailla. Metsäjälkeä on tehty vain omaksi iloksi, kun muilta harrastuksilta ei ole siihen kerennyt panostaa. Kuitenkin PK lajeihin potenttiaalia olisi.

Paimennusta Nada on kokeillut vain muutaman kerran. Valtaosa Nadan aikuisista pennuista kuitenkin harrastaa paimennusta ja ovat olleet siinä lupaavia. Harrastuskoirana Nadalta löytyisi enemmänkin potentiaalia, jos sen kanssa vaan aktiivisemmin harrastettaisiin.

Luonteeltaan Nada on aina iloinen kaikkien kaveri. Se tulee toimeen hyvin kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa, tykkää lapsista ja osaa käyttäytyä maltillisesti tilanteen sitä vaatiessa. Arjessa Nada on helppo ja rauhallinen, mutta harrastuksissa siitä löytyy sopivasti potkua. Se kestää pidempiäkin jaksoja tyytyväisenä tekemättömyyttä, mutta toisaalta taas jaksaa hyvin touhuta ja harrastaa enemmänkin, silloin kun tekemistä on enemmän tarjolla.

Tykkään todella paljon Nadan tasapainoisesta ja helposta luonteesta. Toki nuoruusiässä välilä intoa oli enemmän kuin järkeä ja töitä sen suhteen sai tehdä. Noin 3v iässä Nada selkeästi rauhoittui ja vauhtikorjaa virheet -asenne muuttui järkeväksi ja rauhallisemmaksi.

Huonompina puolina löytyy äänenkäyttö, mitä esiintyy hyvin aussietyypillisesti innostuessa esim. ihanan ihmisen tullessa ja agilityssä sekä vetolajien lähtötilanteissa. Nada tykkää äänestään ja helposti ääntelee, jos on kivaa tai tylsää. Kuitenkin Nada osaa olla hiljaa, jos sitä siltä vaatii, esim. tokossa ei ole ongelmaa äänen käytön kanssa. 

Jos jotakin haluaisin Nadaan hieman lisää olisi se taistelutahto. Nada palkkaantuu hyvin herkuilla ja sosiaalisella palkalla ja nykyään toki hyvin lelullakin, mutta lelupalkkaa piti vähän rakentaa sille ja kunnolla lelupalkkaan syttyi vasta aikuisiällä. Palkkautuu nykyään oikein hyvin lelullakin, mutta herkku on ykkönen.