Nada x Morris pentueKaikki pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa ūüėä 

Yhdistelm√§n√§ VKM-20 RTK1 RTK2 BH Hazelmoor Empress Empathica "Nada" x BH HK3 Pikipaimenen T√§htivaeltaja "Morris"      

Näet sivun alaosasta vanhempien esittelyt

Pennut ovat syntyneet. Pentueessa on 6 narttua ja 2 urosta. 


Pennut 4 viikon ikäisinä

T√§ss√§ pennuista tuoreimmat kuvat 3 viikon i√§ss√§ ūü•į Aivan ihania persoonia kaikki ‚̧ԳŹ 

Hyvin on kaikilla pennuilla painot nousseet.  Pikkuhiljaa otetaan my√∂s haparia askeleita ja odotellaan silmien avautumista. Pennuilla ik√§√§ nyt 10 p√§iv√§√§.

Kuvia pennuista muutaman päivän ikäisenä, lisää kuvia ja videoita löydät Instagramista @elixirvitae_shepherds


Pennut syntyivät torstaina 31.3.2022. Emo ja pennut voivat hyvin. Pentueeseen syntyi 3 pitkähäntäistä redmerle narttua, töpöhäntäinen redmerle narttu, pitkähäntäinen bluemerle narttu, töpöhäntäinen musta tricolor narttu, ruskea tricolor uros ja redmerle uros 2/3 hännällä.


25.3.2021   Nada k√§vi tiineysr√∂ntgeniss√§, jossa n√§kyi 8 pentua.

Pennuille etsitään ensisijaisesti aktiivisesti koiraharrastuslajeja harrastavia perheitä. Pelkkä lenkkeily ei riitä harrastukseksi.


Pentujen vanhemmat:

NADA
VKM-20 RTK1 RTK2 BH Hazelmoor Empress Empathica "Nada"

s. 25.4.2016

blue merle valkoisin ja tan -merkein, pitkä häntä

lonkat A/A
kyynärät 0/0
selkä LTV0, VA0

silmät terveet (12/21)

geenitestit: DM, MDR1, prcd-PRA terve

LTE +157 laukausvarma

näyttelyistä AVO-H, JUN-H

Nada on todella kiva luonteinen ja arjessa helppo 5v narttu, jolla on yhdet aikaisemmat pennut (Empathica¬īs kenneliin 2020). Itsell√§ni on yksi Nadan pennuista (Empathica¬īs Sweetheart), joka on hyvin lupaava harrastuskoira ja ihan mahtava koira kokonaisuudessaan. Nyt 1,5v i√§ss√§ Breelt√§ l√∂ytyy tokosta ALO1 ja AVO1, hyv√§ksytty BH koe sek√§ rallytokossa kisataan voittajaluokassa.

Tykkään myös kovasti muistakin Nadan pennuista. Kaikilla on todella kiva, sosiaalinen luonne ja harrastuksiin löytyy potkua.
Nada on harrastanut monipuolisesti eri lajeja, mutta päälajeina sillä on vetolajit sekä agility. Koirahiihdosta Nadalta löytyy Suomenmestaruus kultaa vuodelta 2020 ja canicrossista Suomenmestaruuskultaa 2017. Agilityssä Nada kisaa 2 luokassa (2 LUVAA), rallytokossa on kisaoikeus voittajaluokkaan, tokossa on 2x ALO, BH koe suoritettu sekä koiratanssissa on pari kisastarttia ja yksi KM, sekä lisäksi Nadan kanssa harrastellaan metsäjälkeä ja muutaman kerran on käynyt lampailla. Metsäjälkeä on tehty vain omaksi iloksi. Kuitenkin PK lajeihin potenttiaalia olisi.

Paimennusta Nada on kokeillut vain muutaman kerran. Valtaosa Nadan pennuista kuitenkin harrastaa paimennusta ja ovat olleet siinä lupaavia. Harrastuskoirana Nadalta löytyisi enemmänkin potentiaalia, jos sen kanssa vaan aktiivisemmin harrastettaisiin.

Luonteeltaan Nada on aina iloinen kaikkien kaveri. Se tulee toimeen hyvin kaikkien ihmisten ja eläinten kansssa, tykkää lapsista ja osaa käyttäytyä maltillisesti tilanteen sitä vaatiessa. Arjessa Nada on helppo ja rauhallinen, mutta harrastuksissa siitä löytyy potkua. Se kestää pidempiäkin jaksoja tyytyväisenä tekemättömyyttä, mutta toisaalta taas jaksaa hyvin touhuta ja harrastaa enemmänkin, silloin kun tekemistä on enemmän tarjolla.

Tykk√§√§n todella paljon Nadan tasapainoisesta ja helposta luonteesta. Huonompina puolina l√∂ytyy √§√§nenk√§ytt√∂, mit√§ esiintyy hyvin aussietyypillisesti innostuessa esim. ihanan ihmisen tullessa ja agilityss√§ sek√§ vetolajien l√§ht√∂tilanteissa. Nada tykk√§√§ √§√§nest√§√§n ja helposti √§√§ntelee, jos on kivaa tai tyls√§√§.  Kuitenkin Nada osaa olla hiljaa, jos sit√§ silt√§ vaatii, esim. tokossa ei ole ongelmaa √§√§nen k√§yt√∂n kanssa. Tasapainoksi Morris on hiljainen.

Jos jotakin haluaisin Nadaan hieman lisää olisi se taistelutahto. Nada palkkaantuu hyvin herkuilla ja sosiaalisella palkalla ja nykyään toki hyvin lelullakin, mutta lelupalkkaa piti vähän rakentaa sille ja kunnolla lelupalkkaan sytti vasta aikuisiällä. Palkkautuu nykyään oikein hyvin lelullakin, mutta herkku on ykkönen.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI29868%2F16

MORRIS

BH HK3 Pikipaimenen Tähtivaeltaja "Morris"

Syntymä aika: 3.5.2014

Väri: Punainen valkoisin ja tan -merkein
Häntä töpö

Silmät terveet 12/2021
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä VA0, LTV0

Silmät terveet (12/21)

MyDogDna -testattu sis. PRA -geenitestin, MDR1 -/- (normaali), PRA normaali DM -geenitesti N/N

Näyttelyistä AVO-H

Morriksen omistaja kertoo:

Morris on aktiivinen, vilkas, arjessa helppo ja kotona rauhallinen koira. Vahtivietti on hyvin maltillinen, ja se on ympäristöä ja ihmisiä kohtaan avoin. Koirasosiaalinen etenkin narttujen ja pentujen/nuorten koirien kanssa.

Morris on helppo ja mutkaton matkaseuralainen, ja on kulkenut mukana kaikenlaisilla reissuilla, niin hotellissa kuin matkailuautossa. Harrastuksissa puolestaan Morris on säpäkkä, hyvin motivoitunut ja nopea. Harrastuskoirana se on monipuolinen, se on ollut motivoitunut tekemään kaikkea tähän mennessä kokeiltua.

Morris on todella ahne, ja palkkautuu myös lelulla, mutta ruoka on ehdottomasti ykkönen. Luonteen vilkkaus on jonkin verran aiheuttanut tottelevaisuuden treenaamisessa tekemistä etenkin nuorempana, mutta hiljalleen omienkin taitojen karttuessa on päästy mukavaan yhdessä tekemisen mielentilaan.

Päälajina meillä on ollut pk-haku, jossa on saavutettu kaksi tulosta 3-luokassa, joista toinen 1-tulos. Hakukoirana se on sinnikäs ja itsenäinen, kuitenkin hyvin ohjattavissa.

Pk-puolen lisäksi on treenattu jonkin verran tokoa. Paimentamista lampailla on treenattu pienimuotoisesti, mutta edellisen kerran jo pari vuotta sitten. Nuorempana on tehty myös agilityn alkeita, ja se oli Morrikselle todella mieluinen laji, aika ja ohjaajan rahkeet ei siihen vain enää riittäneet haun lisäksi agilityyn. Käytynä on myös nose workin ja dobonkin lyhytkurssit kokeilumielessä.

Morris koiranetissä:
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI34358%2F14