Morris

Pentueen isä

MORRIS

BH HK3 Pikipaimenen Tähtivaeltaja "Morris"

Syntymä aika: 3.5.2014

Väri: Punainen valkoisin ja tan -merkein
Häntä töpö

Silmät terveet 12/2021
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä VA0, LTV0

Silmät terveet (12/21)

MyDogDna -testattu sis. PRA -geenitestin, MDR1 -/- (normaali), PRA normaali DM -geenitesti N/N

Näyttelyistä AVO-H

Morriksen omistaja kertoo:

Morris on aktiivinen, vilkas, arjessa helppo ja kotona rauhallinen koira. Vahtivietti on hyvin maltillinen, ja se on ympäristöä ja ihmisiä kohtaan avoin. Koirasosiaalinen etenkin narttujen ja pentujen/nuorten koirien kanssa.

Morris on helppo ja mutkaton matkaseuralainen, ja on kulkenut mukana kaikenlaisilla reissuilla, niin hotellissa kuin matkailuautossa. Harrastuksissa puolestaan Morris on säpäkkä, hyvin motivoitunut ja nopea. Harrastuskoirana se on monipuolinen, se on ollut motivoitunut tekemään kaikkea tähän mennessä kokeiltua.

Morris on todella ahne, ja palkkautuu myös lelulla, mutta ruoka on ehdottomasti ykkönen. Luonteen vilkkaus on jonkin verran aiheuttanut tottelevaisuuden treenaamisessa tekemistä etenkin nuorempana, mutta hiljalleen omienkin taitojen karttuessa on päästy mukavaan yhdessä tekemisen mielentilaan.

Päälajina meillä on ollut pk-haku, jossa on saavutettu kaksi tulosta 3-luokassa, joista toinen 1-tulos. Hakukoirana se on sinnikäs ja itsenäinen, kuitenkin hyvin ohjattavissa.

Pk-puolen lisäksi on treenattu jonkin verran tokoa. Paimentamista lampailla on treenattu pienimuotoisesti, mutta edellisen kerran jo pari vuotta sitten. Nuorempana on tehty myös agilityn alkeita, ja se oli Morrikselle todella mieluinen laji, aika ja ohjaajan rahkeet ei siihen vain enää riittäneet haun lisäksi agilityyn. Käytynä on myös nose workin ja dobonkin lyhytkurssit kokeilumielessä.